TT-Assen gaat door!

Je hebt het vast al gehoord in de media, in 2021 gaat de TT door! En met publiek! Waar er normaal gesproken tientallen duizenden mensen rondlopen op het TT circuit, mogen dat er nu 11.500 per dag zijn. Maar minder publiek betekent niet perse minder benodigde vrijwilligers. Dus geef je op! Om een leuke dag te hebbenen om een zakcentje voor de club te verdienen.

Van de organisatie hebben we onderstaande informatie ontvangen:
“TT Circuit Assen is heeft, na overleg met de Gemeente Assen/Veiligheidsregio Drenthe en Dorna (houder vd commerciële rechten), overeenstemming bereikt om tijdens de 90e Dutch TT, die gehouden wordt van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni a.s., beperkt publiek toe te laten. Dit impliceert dat wij dagelijks maximaal 11.500 bezoekers kunnen laten genieten van de races. Uiteraard met in acht neming van de nog steeds geldende regelgeving.

Door dit voor ons heuglijke feit zouden we dan ook weer graag een beroep op uw vereniging doen om werkzaamheden tijdens de TT te verrichten. Lag in het verleden de nadruk op de zondag, dit jaar ligt de focus ook op beide trainingsdagen. Een zo groot mogelijke inzet wordt dan ook zeer op prijs gesteld.

Gezien de regelgeving dient al het publiek een negatieve Coronatestverklaring te tonen bij de toegang tot het circuit. Dit testen kan via ‘Testen voor toegang’ en is gratis. Ditzelfde zal gelden voor al onze vrijwilligers. Wij hebben gemeend u hiervan op vooraf in kennis te moeten stellen. Over de exacte procedure van dit testen wordt u nog nader geïnformeerd.”


Vanuit de commerciële commissie proberen we nog wat aanvullende informatie te krijgen, bijvoorbeeld over taken op de trainingsdagen. Want zoals uit bovenstaande blijkt, is er ook grote behoefte aan vrijwilligers op de beide trainingsdagen.
Hetzelfde wat betreft het testen. Logisch dat dit erbij hoort,  maar hoe dat praktisch georganiseerd wordt, weten we ook (nog) niet.
 
Misschien weet je een clubje mensen met wie je op de vrijdag of zaterdag een dag wil inzetten op of rond het TT circuit? Maar ook op de zondag willen we graag weer een groep mensen inzetten om de TT-organisatie te ondersteunen. We hebben immers een reputatie hoog te houden!
 
Zin in een groot evenement? Ben je toe aan een verzetje? (wie niet😉). Geef je dan op via comcom@kcrodenburg.nl of stuur even een berichtje aan Willy de Boer of Wilma Hoenderken dat je beschikbaar bent op vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni of zondag 27 juni 2021.