19 mei start OldStars Walking Korfball

Wij zijn verheugd je te melden,  dat wij donderdag 19 mei starten met OldStars Walking Korfball bij KC Rodenburg. In samenwerking met KNKV en het  Nationaal Ouderen Fonds (NOF) gaan wij deze laagdrempelige beweegvorm organiseren. Waar OldStars walking football al jaren een groot succes is in Nederland, zetten het NOF en KC Rodenburg hun beste beentje voor om van OldStars walking korfball ook een bekend begrip te maken.

Met OldStars walking korfball biedt het NOF in samenwerking met het KNKV een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij het schieten. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen

De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)korfbal leden welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Het is een laagdrempelige beweegvorm, waarbij iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. OldStars walking korfball staat onder begeleiding van een OldStars trainer, – begeleider en – fysiotherapeut.

Wat?                  Kick-off  OldStars walking korfball

Wie?                  Mannen en vrouwen van 55-plus

Wanneer?         Donderdag  19 mei  10.00 uur

                           10.00 uur:  inloop met koffie en thee

                           10.15 uur:  welkomstwoorden door Wethouder Sport en Jan Tiesenga

10.30 uur: start training

11.30 uur: einde met aansluitend soep en broodjes.

Daarna?             Elke donderdag  van 10.00-11.30 uur

Waar?               KC Rodenburg, Rodenburg 11, 9351PV Leek

Aanmelden?     Mail naar oldstars@kcrodenburg.nl of telefonisch 06- 38 92 70 57 (Anne Wiersma)

Kosten?             Er zijn geen kosten verbonden aan de eerste 10 inloopochtenden

Ben jij of ken jij iemand die net zo enthousiast is als wij om mee te doen,  kom dan naar de kick-off op 19 mei. Opgeven kan via oldstars@kcrodenburg.nl  of  telefoon 06-38927057 (Anne Wiersma).

 Met vriendelijke groet,

namens de OldStars-commissie,

Marten Vogt, Marije Warners , Anne Wiersma en Mattie Oostra